Glasvezel in het buitengebied!

 
Glasvezelnetwerk in het buitengebied!

ondertekening-samenwerkingsovereenkomst-glasvezel-in-buitengebied 01Een zevental Brabantse gemeenten heeft de weg vrijgemaakt om circa 6.500 adressen in het buitengebied van een glasvezelnetwerk te voorzien.
Burgemeester en Wethouders van de gemeenten Asten, Cranendonck, Gemert-Bakel, Laarbeek, Nuenen, Someren en Son en Breugel hebben met de Maatschappij voor Breedband in Brabant (Mabib) afspraken gemaakt over de voorwaarden waaronder de uitrol van een glasvezelnetwerk in de buitengebieden gerealiseerd kan worden.

De voorbereidingen voor lokale glasvezelcampagnes zijn inmiddels opgestart. Wanneer tijdens de campagne minimaal 55 procent van de adressen in Asten en Someren zich aanmeldt, bouwt Mabib het glasvezelnetwerk.

De kosten van aansluiting zijn € 1815 (€ 1500 excl. BTW). Er kan ook gekozen voor meer gespreide betaling. Dan geldt € 250 ineens en € 15 /mnd.
Daarnaast zijn er de normale kosten van een provider. Welke provider men kan kiezen is nog niet bekend.

Bij meer dan 70% abonnementafnemers krijgt iedereen een korting van € 250 incl. BTW.

Voor meer informatie klik hier


 

Tweede weerdialoog op 30 mei 2017

weerdialoog
Voor de tweede dialoogavond op dinsdag 30 mei nodigen de beide waterschappen en de gemeente Someren alle boeren, burgers en buitenlui uit Someren opnieuw van harte uit.
Deze keer duiken we dieper de materie in rondom de lokale situatie. Daarnaast laten wij u zien welke maatregelen inmiddels zijn getroffen en wat er nog te doen staat. Tenslotte werken we met u via een aantal thema-tafels onderwerpen als verdroging, wateroverlast en hittestress dieper uit.

U bent opnieuw van harte welkom, daarnaast vinden wij het fijn wanneer u ook uw buren meebrengt.
We stellen het zeer op prijs als u even meldt dat u wilt komen met een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , onder vermelding van 'Tweede dialoog Someren', uw naam en eventueel de organisatie die u vertegenwoordigd.

De locatie van deze avond is wederom het Partycentrum de Platte Vonder Nieuwendijk 10 5712 EM SOMEREN-EIND. Aanvang: 19.00 uur.

 


 

Mark Greijmans benoemt tot Lid van Verdienste

49 6

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van Ondernemers Vereniging Someren nam Mark Greijmans afscheid als voorzitter. Zijn opvolgster Moniek Peeters benoemde hem als dank voor zijn tomeloze inzet voor de vereniging tot Lid van Verdienste.

In 2000 startte Mark in het bestuur van OVS sectie DIA. Na de structuurwijziging in 2005 ging het bestuur van sectie DIA verder als de werkgroep activiteiten.
Daarnaast maakte Mark vanaf 2002 deel uit van het OVS bestuur. Ook in deze periode was Mark actief in het overleg met de gemeente en voor de bedrijventerreinen. Binnen de vereniging was hij ook bekend als "razende reporter", zowel tekst als beeld voor OVS Aktueel en website werden door Mark op originele wijze verzorgd.

In 2008 werd Mark gekozen tot voorzitter. In de afgelopen 9 jaar heeft Mark zich breed ingezet. Naast de gebruikelijke voorzitterstaken heeft hij in 2013 in samenwerking met gemeente en KvK geprobeerd om centrummanagement tot stand te brengen. Mark hechtte belang aan de overleggen met de zusterverenigingen uit Asten en Deurne. Ook heeft hij in diverse klankbordgroepen / commissies de standpunten van OVS vertegenwoordigd.44

Als blijk van grote waardering voor zijn enorme inzet hebben de leden, op voordracht van het bestuur van de OVS, tijdens de Algemene Ledenvergadering unaniem besloten hem te benoemen tot Lid van Verdienste. Mark is na Frans Leenen de tweede persoon binnen de vereniging die deze titel ontvangt. Hij ontving de oorkonde uit handen van de nieuwe voorzitter Moniek Peeters.

Moniek Peeters heeft na een aantal maanden "stage", zoals zij het zelf noemt, haar draai gevonden binnen de vereniging. Zij heeft inmiddels kennis gemaakt met het bestuur en de werkgroepen. De vereniging gaat met Moniek vol vertrouwen de toekomst in.

meer foto's in de fotogalerij

39 34

Welkom nieuw OVS lid: RenewMyID

17022237 1357932480934912 7718839503475790713 n


Wij heten Wesly Truijen en Willem-Bas Grondhuis van RenewMyID van harte welkom als nieuw OVS lid en we hopen hen binnenkort te verwelkomen bij een van de OVS activiteiten.

RenewMyIDRenewMyID
Half Elfje 5
5711 ES  SOMEREN
085-2735955
www.renewmyid.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

ADS thema avond: VERBINDEN!

ADS afbeelding
De ondernemersverenigingen uit Asten, Deurne en Someren bieden ondernemers de gelegenheid om hun netwerk en kennis te delen en uit te breiden.

Het thema verbinden wordt vormgegeven door middel van speeddate sessies. Ondernemers uit verschillende branches komen bij elkaar aan tafel en kunnen zo hun netwerk uitbreiden. Denkt u aan uw visitekaartjes?

De avond wordt gehouden op dinsdag 27 juni, aanvang 20.00 uur in Best Western Hotel Nobis, Nobisweg 1 in Asten. Ook niet leden zijn van harte welkom, breng dus gerust een introducee mee. De avond zal worden gepresenteerd door de voorzitters van de ondernemersverenigingen. Jan van Dijk, directevoorzitter bij de Rabobank Peelland-Zuid is gastspreker.

Dit is een initiatief van de gezamenlijke ondernemersverenigingen van Asten, Deurne en Someren (ADS). Ons streven is twee keer per jaar een gezamenlijke activiteit te organiseren om zo tot een duurzame samenwerking te komen.

Aanmelden kan t/m 20 juni. Klik hier


 

Ondernemers Vereniging Someren

whitestroke 

De OVS is een vereniging vóór en dóór ondernemers, waarin ruim 200 Somerense ondernemers een klankbord hebben naar elkaar, maar ook naar bijvoorbeeld overheidsinstanties en andere instellingen die een ondernemer regelmatig op zijn/haar pad tegenkomt.

Ondernemers
Vereniging
Someren

 

Groeningen 20
5712 HC  Someren

 

Telefoon: 0493-496321
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Internet: www.ovs.nl

 

icon-facebook icon-twitter icon-linkedin

btn-lid-worden